Projects / Projekti

Grad Kragujevac dobio GIS platformu za održivi javni prevoz

Kragujevac
Sajt Ekobus.rs analizira otvorene geoprostorne podatke kako bi utvrdio koliko javni prevoz doprinosi zagađenju vazduha u Kragujevcu.

Interaktivna GIS platforma za urbanu mobilnost

Bor
Cilj projekta je unapredjenje bezbednosti saobraćaja, zivotne sredine i pristupačnosti saobraćajne infrastrukture za sve učesnike u saobraćaju sa posebnim akcentom na decu, starija lica, osobe sa invaliditetom i bicikliste na teritoriji grada Bora kroz kreiranje inovativne GIS platforme sa crowd-sourcing komponentom “mobilitybor.com”.

Mobilna i web GIS aplikacija za osobe sa invaliditetom

Bor
Istraživanje pristupačnosti saobraćajne i urbanističke infrastrukture za osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Bora, sa ocenom bezbednosti saobraćaja.

Prijavi saobraćajni problem u gradu

Bor
Projekat GIS Udruženja Srbije , pod nazivom "Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru", je podržan u okviru projekta "Otvoreni podaci - otvorene mogućnosti", Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva..

Grad Bor dobio online GIS platformu za bicikliste

Bor
Cilj projekta je unapredjenje bezbednosti saobraćaja, zivotne sredine i pristupačnosti saobraćajne infrastrukture za sve učesnike u saobraćaju sa posebnim akcentom na bicikliste na teritoriji grada Bora, kroz kreiranje inovativne GIS platforme “www.bicibor.rs”.

Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama

Bor
Cilj projekta je da se kroz kreiranje medijskih sadržaja u vidu spotova, intervjua, stručnih tekstova i edukativnih radionica za srednjoškolce unapredi informisanost mladih na teritoriji grada Bora o bezbednom učešću u saobraćaju.

Ekspertski EU Resurs Centar za civilno društvo u Srbiji

Srbija
Ekspertski EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji je mesto podrške za predstavnice i predstavnike civilnog društva koji rade na približavanju Srbije Evropskoj uniji, a bave se transportnim politikama i urbanom mobilnošću.

Edicija knjiga Siguran Smer

Srbija
Udruženje Sigurne staze sa ponosom Vam predstavlja knjigu "SIGURAN SMER 1 - VODIČ KROZ OSNOVNA PRAVILA SAOBRAĆAJA", prvu iz edicije "SIGURAN SMER - VODIČ KROZ PRAVILA SAOBRAĆAJA".