(FOTO) Institut za urbanu mobilnost na Karavanu bezbednosti saobraćaja u Boru
Photo by timocka.rs

(FOTO) Institut za urbanu mobilnost na Karavanu bezbednosti saobraćaja u Boru

U četvrtak i petak, 30. i 31. maja, na platou Doma kulture u Boru organizovana je preventivno – propagandna manifestacija „Karavan bezbednosti saobraćaja“ u organizaciji Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Boru i Tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području grada Bora.

Svrha manifestacije je da se mladim učesnicima u saobraćaju (maturantima srednjih škola, učenicima osnovnih škola i predškolskoj deci) ukaže na značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Tom prilikom bile su organizovane tribine sa prezentacijama na ovu temu, izložba vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama, poligon sa saobraćajnim površinama za predškolsku decu, nastup Dečijeg hora i Kulturno umetničkog društva i drugi sadržaji.

Seriju predavanja-javni čas za učenike osnovnih škola održao je master inženjer saobraćaja Igor Velić, ispred Instituta za urbanu mobiilnost i  udruženja „Sigurne staze” iz Bora.

Učesnici su mogli da se upoznaju sa osnovnim pravilima saobraćaja za pešake, bicikliste i putnike u vozilu.Prisutni učenici i građani su od Instituta dobili svetla za bicikl, priručnik o osnovnim pravilima saobraćaja sa bicikliste, svetloodbojni prsluk i informativne letke.

Priručnik za bicikliste možete besplatno preuzeti na linkuPosetoci su u prilici da učestvuju u različitim testovima poznavanja saobraćaja, simulaciji prevrtanja automobila, raznim prezentacijama, ali i da vide uživo užasne posledice saobraćajnih nezgoda izložbom vozila oštećenih tom prilikom.Posle Sombora, Bor je drugi grad u Srbiji koji organizuje ovu dvodnevno edukativnu manifestaciju. Cilj ovog projekta je da svim učesnicima u saobraćaju, prvenstveno mladima, ukaže na značaj bezbednog ponašanja u saobraćaju.

Suorganizatori su Uprava saobraćajne policije (Beograd), Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto moto savez Srbije, Crveni krst Srbije i Nacionalna vozačka akademija.

Hvala na fotografijama www.timocka.rsSigurne Staze

Strukovno udruženje za saobraćajno i urbanističko planiranje i bezbednost saobraćaja bicibor.rs; ekobus.rs; mobilitybor.rs; pristupacnostbor.com

You might also like